Erindringer om Ruths fødselsdag

Min svigermor Ruth kunne den 13. juli blive 94 år. I den anledning har jeg i familiekrøniken fundet nogle glimt om, hvordan hendes fødselsdag er blevet fejret. Der er tidligere udgiver blog-post om Ruths fødselsdag:

Dealing with the grief og loosing someone you love

Ruths Fødselsdag

IMG_1008

Hendes farbror Harald – skolelærer i Måreskov på Fyn – har på sin sædvanlige humoristiske stil skrevet denne hilsen. Han synes godt Ruth kunne have præsenteret sig som en dreng da hans broder Emry allerede har 2 piger, men han trøster Emry med, at piger gerne er de sødeste – i starten 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Nogle billeder fra Ruths første år.

IMG_1009

Brev til Ruths fødselsdag fra Ruths Morfar William, der håber familien stadig har glæde og fornøjelse af hende. 

I 1939 cyklede Ruth og Eva en tur i Jylland, hvor de på Ruths fødselsdag besøgte L.P. og Ermegaard der lå i telt ved Silkeborg. Uddrag fra Ruths dagbog, som kan læses i sin helhed her.

Men næste dag cyklede vi til Silkeborg, sejlede til Himmelbjerget, spiste masser af chokolade (det var den gang).

Næste dag var det min fødselsdag, 16 år, den blev fejret i Ermegaards og L.P.s telt i en lejr ved Selsø. Vi fik pølser og chokolade. Så blev det endelig fint vejr. Inden vi nåede Skanderborg. Et sted købte vi en skål hindbær, som vi bestrøede med sukker og spiste som jordbær. Sov på Odder Højskole.


I 1947 var Ruth og Aage en tur til England og her skriver Ruth på vers at der var ikke nogen der huskede hendes fødselsdag. Læs hele beretningen om Ruths Englandstur her.

Søndag den 13


Anderledes går det i 1948 hvor Ruth og Aage sammen med L.P. og Ermegaard er på tur til Norge og Ruth fejrer sin fødsesdag på fjeldet. Uddrag fra hendes beretning:

I dag er det min fødselsdag, det opdagede jeg i samme øjeblik, jeg slog øjnene op, for Aage kommer med et par lækre silkestrømper og lykønsker mig. Det øser ned. Vi tager morgenmaden (mælk og pumpernikkel) på vort værelse. Formiddagen går med læsning. Herlig middagsmad. Kl. 15.30 starter vi mod Hovdanuten, som ligger lige foran os. Det ser ud, som om det er umuligt at komme op ad den stejle bjergside. Vi springer fra sten til sten. Toppen ser fjern og truende ud med skyer om toppen, vi maser dog trøstigt videre gennem birkekrattet uden Stier eller afmærkninger. Nu er vi nået til de løse sten, det bliver mere og mere besværligt. Vi er kommet så højt op, at vi kan se, vi er gået i forkert retning. L.P. lader til at være temmelig modig, ban glider som den første 3m på enden ned ad en glat sten, får fodfæste lige på klippens rand og hjælper mig ned, det er med hjertet i halsen, vi klamrer os til klippen. Nu er Aage nede og turen kommer til Lis, som får sig en våd sort ende. Snart efter er vi på rette vej mod toppen. Kl. ca. 5 er vi helt oppe og har den herligste udsigt.

Heroppe venter der mig en stor overraskelse i anledning af fødselsdagen. Jeg må om bag en sten, medens Aage og Lis foretager sig et eller andet i hemmelighed. Lidt efter kalder de på os, og vi ser nu, at den herligste chokolade er ved at blive tilberedt over et lille bål, som Aage har lavet trods regn. Her er koldt, men vi fryser ikke for vi har uldne trøjer under regnfrakkerne, og nu hører regnen for øvrigt op. Men dette er ikke hele overraskelsen, endnu engang må jeg vende ryggen til, og lidt efter får jeg serveret den lækreste lille Lagkage med levende Lys på og “Til Lykke Ruth” skrevet med glasur. Frk. Nielsen og Aage har lavet den hjemme i Danmark. Det er vel nok et Fødselsdagsgilde, og så får jeg oven i købet et smukt håndmalet tørklæde forærende. Jeg er helt overvældet.


Fødselsdage fejret i haven i Herlev.

Andreas bærer fødselsdagkagen ind – masser af lys (70 år). – Cecilie kigger beundrende på lagkagen og Ditlev giver Mormor et knus.

Fejring af Ruths fødselsdag i haven – normalt solskin og godt vejr.

Ruth og Maria i haven. – Ruths 75 år fødselsdag fejret i Vedbæk. 

 

 

 

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s