FN-soldat 1964-1965 på Cypern – D-Coy hold 2 og 3

Jeg blev indkaldt 1963 til Vester Alles kaserne i Århus som artillerist. Jeg har beskrevet det i en blog-post ”Soldat på Vester Alles kaserne”. Jeg havde hørt mange historier, om folk der havde været FN-soldater i Gaza. Jeg havde 4 måneder tilbage af min soldatertid da der blev mulighed for at melde sig som FN-soldat på Cypern – ja, jeg meldte mig og ankom til Cypern november 1964. Jeg har udgivet nogle blog-post om min tid: ”Jul under fremmede himmelstrøg – Cypern og Canada”, ”Roccas bastionen, Nicosia 1965” og ”Helikopter træning på Cypern”. Jeg har som de fleste taget mange billeder, på daværende tidspunkt var det lysbilleder, som nu er blevet scannede. Til illustration af min tid som FN-soldat på Cypern har jeg samlet et udvalg og de vises som ”slideshow”. Showet kan stoppes og man kan ved hjælp af pilene køre frem eller tilbage.

dias2

 

D-Coy 3.deling som jeg var en del af første måned i den lille landsby Ayia Irini beliggende i Morphu bugten, hvor tyrkerne eventuelt kunne lave landgang.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Da Ayia Irini blev ovetaget af Canadierne flyttede 3.deling til det ”Mystiske Hus” tæt på hotel Conaro, hvor D-Coy havde hovedkvarter. Teorier om hvordan navnet er opstået er diskuteret i “Helikopter træning på Cypern“.

 

 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

D-Coys 3 delinger roterede hver måned og efter en måned med mange vagter ved det ”Mystiske Hus” flyttede vi til Alona i Troodos bjergene, hvor vi nærmest hyggede os.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Efter Alona kom vi tilbage til Nicosia området og rykkede ind i bungaloven ved ”Irish Bridge”, som lå tæt på hotel Conaro.

 

Vi nåede ikke at opholde os så længe i bungaloven ved ”Irish Bridge”, da hele D-Coy roterede med C-Coy og vi flyttede in på den ”Grønn Linie”. Årsagen til denne rotation har jeg beskrevet i ” Roccas bastionen, Nicosia 1965”.

dias27

 

 

This slideshow requires JavaScript.

 

dias42
En billed-collage  fra min militære karriere

 

 

7 comments

  1. […] Som soldat på Vester Alles kaserne ved Nørrejyske Artilleriregiment var der i sidste del tjenesten mulighed for at melde sig til tjeneste på Cypern. Det lød spændende og tillokkende og jeg slog til og kom afsted i slutningen af november 1964. Jeg har tidligere beskrevet min tid som soldat på Vester Alle og som FN-soldat 1964-1965. […]

    Like

  2. If you аre goіng for finest contents like myself, simplү
    vіsіt this sіte everyday for the reason that it offers quality contents, thanks

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s