GøteborgsVarvs kavalkade 2005 – 2015

Maria har i 2015 løbet ”sprunget på svensk” sit 10. ½ marathon i ”GöteborgsVarvet”. Da hun tilmed i 2015 også har ”sprunget” sit bedste GöteborgsVarv vil det være sjovt, at fejre det med en billekavalkade med highlights og billeder fra iagttagelser og sjove episoder. Maria er i forsat træning til hendes 11. GöteborgsVarv 2016.

Under et besøg i Gøteborg 2005 så Maria på et kort over Gøteborg, som vi fik på Hotel Majorna, at der blev reklameet for et halvmaraton ”GöteborgsVarvet”. Det blev hun meget interesseret i at prøve kræfter med. Indmelding og betaling sikrede et startnummer.

English summary: Maria has in 2015 run “sprunget in Swedish” her 10th half marathon at the “Göteborgsvarvet”. The 2015 race was her best GöteborgsVarv overall. Therefore it would be fun to celebrate with a picture cavalcade with highlights and photos from observations and funny episodes. Maria is in continued training for her 11th GöteborgsVarv 2016. It all started during a visit to Gothenburg in 2005. We stayed at Hotel Majorna. Maria noticed here a map of Gothenburg that hat an advertisement for a half marathon “Göteborgsvarvet”. She got very interested to try that out. Application and paying the registration fee secured a start number.

Karta-21km-2015

Lidt historie om GöteborgsVarvet (naturligtvis på svensk):

”Det första loppet genomfördes den 7 juni 1980. Heden var startplats och Ullevi mål. Det var 30 grader varmt och cirka 1.800 var anmälda. Året därpå var 2.400 anmälda, och Södra Vägen fick därför bli startplats. Boxaren Ingemar Johansson sprang detta år i 25 graders värme, och 115 kilo tung. Sin klassiska sträckning fick man 1982 med start på Margretebergsgatan i Slottskogen och målgång på anrika Slottsskogsvallen.”

GöteborgsVarvet er verdens største halvmaraton. 2015 var der over 64.000 løbere tilmeldt og der forventes flere en 200.000 hengivne tilskuere langt ruten. Siden starten i 1980 har over 1 million tilmeldt sig løbet.


GöteborgsVarvet 2005

Ruten der gennemløbes i Gøteborg er totalt afspærret for trafik. Maria passerer gennem smukke områder med flotte svenske træhuse, men hun har ikke tid til at stoppe op og beundre omgivelserne.


GöteborgsVarvet 2006

Tøjtræet – før startskuddet affyres hænges overtrækstøj i et træ. ”Her kommer jeg” attituden som alliken opviser, er også Marias motto gennem hele løbet. Til slut med medalje om halsen.

Næste dag er det børnenes tur til løbe – og der bliver virkelig ”stæset”. Andre børn nyder en ”glass” fra denne gamle kiosk.


GöteborgsVarvet 2007

GoteVarv1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Opvarmning – andre tog det mere afslappet – vi skal nok komme igennem

Nogle malerier vi “must” se på Göteborgs Kunsmuseum.


GöteborgsVarvet 2008

Til GöteborgsVarvet 2008 havde vi glemt at få kamera med. I stedet for billeder et uddrag af Marias referat af turen:

Fredag den 16. maj (Mormor Asta født for 118 år siden) stod vi tidlig op. Imens vi kørte mod Frederikshavn var jeg i kontakt med Ditlev, der skulle til sin første eksamen i matematik.

Om bord sad vi ved et bord ved siden af 4 søde børn med forældre og bedsteforældre. Til moderens store forfærdelse havde de ikke fået mad og bleer med op fra bildækket og nu var det for sent og desuden forbudt at gå tilbage til bilen. Faderen legede så herligt med den mindste á 10 måneder og kastede hende op i luften og greb hende igen. Vi gav dem nogle bananer så de havde lidt til børnene. Det var de glade for.

På sporvognen til byen sad der ”bumser”, som kendte hinanden. De grinede og snakkede og var midt på fredagen allerede højt oppe at køre.

Vores hotel Majorna er rigtigt dejligt og godt beliggende. Man kan tage linje 9 og køre væk fra centrum rundt om et bjerg og lige til endestationen Marknandsgatan og så gå det sidste stykke. Vi så løbere der stod og ville tage ind mod centrum. De kom over til os og vi fortalte dem om ruten. Vi var i god tid før løbet, men alligevel var sporvognen allerede propfuld. Ved næste stoppested måtte de opgive at komme om bord.

Pastasalaten blev købt i stationsområdet og indtaget 2 timer før løbet. Vejret var på skift varmt og koldt eftersom solen var frem eller ej.

Opvarmningen var utrolig god. Der var fitness firmaet ”Sats” der stod for det. 4-5 dygtige instruktører lavede programmet oppe på et højt sted med musik, som kunne høres. Tiden gik godt med det og det vigtigste var jo at skulder og hofter også blev varmet op. Da vi rykkede frem til start var vi heldige at se de to første kenyanere komme mod målet. Vindertiden var 1 time og et minut! De var små tynde mænd og de boede på vores hotel og så meget beskedne ud.

Der var tykt med løbere på hele ruten og solen kom mere og mere frem. Orkestrene spillede bedre end jeg synes de plejede at gøre. Den største stigning kommer brat når vi skal tilbage fra Hissingen til Centrum. Det er Götaälsbron, som er drøj, men det var da værst første gang – for 4 år siden.

Byens taxaere sponsorerer alle rejser til målet for dem, som må ”bryta”, som man siger. I avisen næste dag så vi, at en pige havde fået ”akut” og skulle hurtigt mulig til et ”Bajamaja”. Det er et af de transportable lokummer, der er sat op til lejligheden. På stadion var der nok hundrede af dem.

Jeg oplevede mit bedste løb nogensinde med tiden 2:19 4 minutter hurtigere end sidste år. Jeg tror det var fordi jeg så på mit ur ved 10 km, at jeg godt kunne sætte farten op og desuden var vi gået tilbage til hotellet sidst på formiddagen, hvor jeg nåede at ligge lidt på sengen frem for at gå rundt på sightseeing hele dagen inden løbet.

Der var også en sjov oplevelse at klæde om på gangene af en gammel afdanket skøjtehal lige ved banden og at stå i kø for at få en bruser. Jeg stod en tid inde ved to damer og ventede på at en bruser blev ledig. Det var lunere med deres stænk end ude i den skarpe luft.

Vi sluttede dagen med ar tage sporvognen ind til byen og fandt en restaurant med svensk husmandskost. Det er dejligt med rigtig mad nogle timer efter et langt løb.


GöteborgsVarvet 2009

Ude og besigtige ruten og målet, samt nyde udsigten.

Det bedste Maria ved efter strabasserne er KAFFEN, som hun har i højre hand.

Dagen efter løbet er vi i Trädgärdsforeningen og her har børnene det altid sjovt.

Der finde også mange skønne blomster som vi altid nyder – og måske er vi også heldige at se nogle fugle, som denne stær der har fanget en dejlig orm.


GöteborgsVarvet 2010

GöteborgsVarvet i 2010 deltog Ditlev også og han fik et flot løb.

 

Det er vigtigt med indtagelse af enegy og afslapning samt opvarming før løbet.

Flot løbet (bra kämpad – som de siger på svensk)  af Ditlev og Maria.

Traditionen tro skal løbet fejret med en “lettere” middag og næste dag er vi altid ude og nyde de flotte blomter.


Måtte desværre undvære GöteborgsVarvet 2011, da Maria og Torben fejrede deres 60 års fødselsdag.

GöteborgsVarvet 2012

Vigtigt med grundig forberedelse før start. 

 

Flot løb og medalje.

Børneaktiviteter under løbet.

Efter løbet – efter en længere venten – en dejlig menu.  Et par af Gøreborgs seværdigheder.


GöteborgsVarvet 2013

Boede på Hissingen siden, passerede derfor under Elfsborgbroen på vej til Centrum.

Efter løbet er vi altid ude og kigge på nogle af Gøteborgs seværdigheder.


GöteborgsVarvet 2014 

 Flot løb (bra kämpad) af Maria på en solvarm dag.

Varvet 2014 blev afviklet på en rigtig varm solskinsdag, derfor var der masser af aktiviteter på tilskuerpladsen, hvor de pårørende ventede på familemedlemmer eller venner der er ude og “springe Varvet”.  Jeg har derfor samlet en collage til illustration.


 

GöteborgsVarvet 2015

Højdepunkter fra Varvet 2015, som var det bedste af de 10 løb.


 

 

 

4 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s