Maria – Vinterløbene 2018

Maria har de seneste år løbet Århus Motions Vinterløb (se Ceres Park 2016 eller Vinterløb 2017) og for at følge traditionen meldte hun sig selvfølgelig også til dette års vinterløb. For som Århus Motion skriver på deres hjemmeside:

For 35. år i træk har Aarhus Motion æren af at kunne indbyde til vinterløb, hvor alle kan deltage uanset niveau. Vinterløbene er både for den seriøse løber, der vil sætte en ny PR og for motionisten, som bare løber for sjov og for motionens skyld. I 2018 vil der igen være fire unikke vinterløb, og det er helt op til dig, om du tilmelder dig ét løb eller alle fire løb. 

Maria meldte sig naturligvis til alle 4 løb. I denne historie lølger et referat af forløbet.

IMG_0863

Alle nummerlapperne var tilsendt med posten før løbet, derfor ikke noget tidsspilde med at stå i kø. Men som sædvanligt er der jo altid kø ved dametoiletterne 😦

Første løb: Scandinavian Congress Center 28. januar

 

Ankommet og frisk til start på 1. Vinterløb. – Her på det gamle kaserneområde for Vester Alles Kaserne, er jeg altid altid ude og gense stedet hvor hovedvagten var placeret og hvor jeg på mange vagtet (især hundevagten 2-4) kiggede efter om uret på Rådhustårnet havde bevæget sig. Syntes altid urviserne bevægede sig uendelig langsomt. – Maria er vist lidt fristet til af følge disse friske fartholdere på 45 minutter. – Afsted til startstegen efter lidt “Aske” motion.

 

Opmuntrende skilt på vejen. – Maria nærmer sig opløbet. – Giver den “gas” på de sidste meter før målet. – Dejlig tur og sikke rare sponsor-gaver. – Hvor skal jeg nu placere alle godterne?

Da nu løbet blev afhold tæt på AROS kunstmuseum og vi har årskort her gik vi naturligt til AROS og spiste noget lækkert, hvorefter vi tog en runde på deres permanente udstilling. Da det nu er vinterløb har jeg valgt at vise dette vinterlandskab med Brabrand kirke malet 1831 af Christian David Gebauer.

Efter frokosten på AROS kunstmuseum var vi ude og køre med den nye letbane – stod på ude ved endestationen Skejby Sygehus, stod af ved havnen – nød udsigten og kørte med letbanen tilbage til Skejby Sygehus.


Andet løb: Hermands i Tivoli 11. januar

 

Et rigtig vinterløb med sne og slud, hvor nogle “skvattede” ude på ruten. – Der var derfor trængsel inde i hallen, hvor der var lunt og godt. -Traditionen tro opvarmning med Aske, men folk ventede mest på at komme afsted for at få varmen. – Da løberne var sendt afsted hyggede “hepperne” inde i varmen.

 

Kø ved kaffevognen medens der blev ventet på løbernes ankomst. Der blev serveret gratis kaffe og den var go. – Maria passerer netop målstregen. – Kontrollerer lige løbeuret – jo tiden den er OK.

 

Frisk efter turen rundt i parken. – Da der var et godt internet i hallen kunne jeg følge Maria på turen og selvfølgelig sende et par “peptalk”. – Marias tid OK på trods af vejret.

 


Tredje løb: Ceres Park 25. februarn

 

To fodboldspillere udenfor Ceres Park, men i dag var det ikke fodbold, men Vinterløb. Solen skinnede, men det var vinterkoldt. – Ventetid før løbets start, den kan jo sagtens bruges til at strikke på “løbesokkerne” bemærk damen på bænken. – Et par flotte løbeshorts “Dannebrog” med slogan. – Maria udnytter ventetiden til en omgang gratis skuldermassage.

 

Maria runder hjørnet ind på stadion. – Så er det bare lige frem mod målet. – Med hænderne fulde af sponsor “godis”. – Til slut i kø for en dejlig kop kaffe.

 

Efter løbet er vi normalt ude og se på kunst, denne gang blev valget IKEA for der kan man både spise og kigge på “brugs kunst”.


Fjerde og sidste vinterløb: Brabrand 18. marts

Ænderne henvises for en stund til det kolde vand, når omkring 2000 løbere og walkere indtager Brabrandstien. Årets sidste vinterløb har start- og målområde ved Brabrand Hallen og er kendt for dens lynhurtige rute rundt på den flade Brabrandsti. Løbet er derfor en oplagt mulighed for at sætte nye personlige rekorder.

Citat fra Århus Motion angående det sidste Vinterløb.

 

Kaffevogn med gratis BKI kaffe også til alle heppere. Jeg nåede af få en dejlig varm kop kaffe, den var også god til at varme hænderne. – Aflevering af bagage – sat flot i system. –  Opvarmning til Askes noget tørre kommando.

 

Havde placeret mig meget meget godt med hensyn til foto, men da Maria dukkede op “jammmede” foto-apparatet og inden jeg fik fikset problemet var Maria forlængst smuttet i mål. Jeg fik derfor kun et foto af det solbeskinnede mål. – Jeg fandt dog hurtigt Maria og taget nogle fotos med min iPhone. Hun står her og stråler som forårssolen. Kommentatoren bemærkede, at det jo var “Vinterløb” og det var det i sandhed også vurderet ud fra temperaturen.

 

Efter løbet var vi inviteret til eftermiddagskaffe i Lystrup. Vi tog vejen om af IKEA, hvor vi fik en “bid brød” og hvad IKEA ellers kunne byde på. – Vi lagde også vejen omkring Lystrup sø, hvor der stadig var is på vandet. – En cykel stod parkeret, men de fleste var kommet kørende i bil for parkeringspladsen var helt proppet.


Hvordan gik det ellers Maria på Vinterløbene? 

Vinterløb 2018

Jeg har her lavet en billedkollage for at fejre Marias flotte præstation. Det er specielt værd at bemærke at hendes tid på 60 minutter svarer til en 21-29 årig skulle løbe på 41:38 🙂

Screenshot 2018-03-22 20.51.17

Marias præstation på 10 km løb fra de sidste år, meget stabilt – MEN sammenlignet med 21-29 årige har hun forbedret sin PR.

 

 

 

 

 

9 comments

 1. Henry, du har gjort et fantastisk stykke arbejde med at give os en play-by-play-rapport om Maria’s Winter Run, og jeg må sige, at hun gjorde et fremragende arbejde !! Måske havde du bedre passet på den gratis massagefæller – Maria var sikker på at se godt derude! 🙂

  Liked by 1 person

  • I kept an eye on him. In May she is participating in one of the large half-marathon Gotenburg Half-marathon 50-60000. Maria normally makes it at 2:20 – but the African guys can do in one hour.

   Like

 2. Congratulations to you both. Maria, for running all these races, and Henry, for all those photos. It must have required a lot of travel for you to document events so carefully

  Paula paulapederson.com *Facebook.com/MysteriousBuilder *

  2018-03-25 9:04 GMT-04:00 henryhogh :

  > Henry Høgh posted: “Maria har de seneste år løbet Århus Motions Vinterløb > (se Ceres Park 2016 eller Vinterløb 2017) og for at følge traditionen > meldte hun sig selvfølgelig også til dette års vinterløb. For som Århus > Motion skriver på deres hjemmeside: For 35. år i træk har A” >

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s