Mic’s Græsrobot og Peter Rabbit

Hvad har Mic’s Græsrobot og Peter Rabbit til fælles?

Som der fremgår af billedet ser de begge ud til at være fanget i et net! Hvordan de begge endte der og hvad der efterfølgende skete, har jeg her nedfældet i en lille beretning.

Peter Rabbit vs Græsrobot

Lad os begynde med Peter Rabbit, han er en lille uartig – eller skal vi sige en hel normal kanin, – som Beatrix Potter har udødeliggjort i sine berømte fortællinger, som hun skrev omkring 1900. Hun boede på Hill Top i Lake District i England. Billederne med  Peter Rabbit er alle fra Beatrix Potters “The Tale of Peter Rabbit”.

Peter Rabbits Mor Fru Rabbit skal til bageren efter brød og hun formaner børnene Flopsy, Mopsy, Cotton-tail og Peter, at de skal opføre sig ordentlig og specielt må de ikke gå ned til Hr. McGregors have. For som hun siger: Jeres Far endte der i en kanin-pie.

Det første Peter gør er naturligvis, at gå ned til Hr McGregors have og kravle under lågen og han nyder en masse gulerødder alt mens Rødhalsen synger lystigt.

Han får efterhånden ondt i maven af alle de gulerødder og ser sig om efter noget persille, som måske kan hjælpe. Idet han kommer rundt om et bed med agurker står han ansigt til ansigt med McGregor, der løber efter ham svingende med en rive og råber: ”Stop tyven!”.

Peter der er frygtelig bange løber rundt omkring i haven og leder forgæves efter udgangen. Han mister den ene sko i kålbedet og den anden mellem kartoflerne. Efter at have mistet sine sko løber han meget hurtigere på alle fire. Uheldigvis løber han ind i et net omkring stikkelbærrene og her bliver han fastholdt af de store knapper på hans nye blå jakke.

Peter er næsten ved at opgive ævred, snøfter og græder store tårer. Det bliver overhørt af nogle venlige søde gråspurve, der flyver hen til ham og opfordrede ham til ikke at give op. McGregor nærmer sig og skal netop til at fange ham – netop da får Peter sig viklet ud af jakken og stikker af.

Efter flere genvordigheder, hvor Peter først gemmer sig i en vandkande, derefter springer ud af et vindue, som er for lille til McGregor. Ude i haven møder han først en mus, som han spørger om vej ud af haven, men musen har for travlt med at transportere ærter til at kunne svare. Ved guldfiskedammen ser han katten, der er beskæftiget med at studere guldfiskene. Han mener det nok er bedst ikke, at forstyrre den. Han kravler derefter op på en trillebør – her får han øje på McGregor der lugede mellem løgene, men han ser også havelågen der fører ud af haven på den anden side af McGregor.

 

Peter løber det bedste han har lært og slipper netop under lågen med McGregor lige i hælene. Peter stopper ikke før han er hjemme under rødderne på det store fyrretræ. Hans Mor undrede sig over, hvad der er sket med hans jakke og sko, – det er det andet sæt han har mistet indenfor de sidste 14 dage! Peter føler sig ikke så godt tilpas og bliver derfor lagt i seng. Hans Mor laver kamillete til ham, hvilket han vist ikke er begejstret for eftersom kun hans ører stikker op over dynen.

2015-07-22 13.49.37

Mic’s græsrobot, der er en meget trofast og pligtopfyldende tjener, lister stille og roligt meget veltilfreds rundt i haven, mens den trimmer græsset. Den kommer under sin tjeneste også til grønsagsbedet. Her er et net spændt ud over jordbærrene for at de slikmundede solsorte ikke skal forgribe sig på de lækre jordbær. Det kraftige blæsevejr har fået nettet til at løsne sig og Hr Græsrobot får viklet sig ind i nettet, den prøver ihærdigt at slippe løs, men bliver bare viklet mere og mere ind. Omsider opgiver den ævred – den er simpelthen løber tør for strøm!

IMG_4939

Maria kommer på besøg efter lidt purløg og en solsort flakser ud fra jordbærrene. Nettet er trukket så meget til side af Hr Græsrobot, at solsorten har set sit snit til at forsyne sig med de lækre jordbær. Solsorten havde vist lidt dårlig samvittighed på den måde den skyndte sig væk.

Henry bliver tilkaldt og befrier Hr Græsrobot for nettet, men den er helt udgået for energi og står bare og ”kigger”.

2015-07-22 19.13.47

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s