Tysklandstur med halvmaraton i Dresden

Maria har et årligt halvmaraton ”pensum” på 4 og hun valgte som nummer 3 i rækken efter ”Göteborgsvarvet” og ”Indvielse af Silkeborg motorvej”, at tilmelde sig Dresden Marathon.

Dresden-Marathon omtaler på deres web-side løbet således:

”Verbinden Sie den Besuch in einer der schönsten Städte Deutschlands mit Ihren Hobby, dem Laufen. Dank der vier verschiedenen Streckenlänger ist wirklich für jeden etwas dabei.”

dresden-marathon

Det lød meget tiltalende og vi ville kombinerede halvmaraton løbet i Dresden med flere dage samt besøg i Leipzig og Berlin.

Skulle vi tage toget til Berlin? Vi havde ikke de bedste erfaringer med DB (Deutsche Bahn). Det viste sig imidlertid, at med en rimelig pris kunne vi flyve med AirBerlin fra Billund til Tegel airport.Vi bestilte hoteller og flybiletter.

Dagen oprandt og vi kørte til Billund, men da det var efterårsferie var næsten alle parkeringspladser fulde og vi måtte helt ud til yderste “kartoffelrække”. Det var godt vi var ankommet i god tid for der var faktisk et godt stykke at gå. Ellers gik det uden problemer – alle var meget venlige og flinke. Ankommet til Tegel kom vi hurtigt med en TXL bus til Berlin Hauptbahnhof og købte i en automat billet til Leipzig.

Indflyvning til Tegel Airpott.

Vi checkede ind på A&O Leipzig Hauptbahnhof. Det var et meget hyggeligt Hostel/Hotel som tidligere havde været et stort posthus. Der er sikkert blevet censureret mange breve her. – Hygge i foyeren – på bagenden af en Trabant, men fjedre var der ikke meget af. – Indsamlingsbox til breakfast poletter.

This slideshow requires JavaScript.

Sjove indtryk og flotte bygninger.

 leipzig-stolpersteine

Når vi går i gaderne i ser vi altid efter Stolpersteine (snublesten), som man så at sige skal snuble over – stoppe op og se hvem der har boet her, men er blevet myrdet. Læs mere om deres historie på dette link.

I en Berlin-Guide kan læses følgende: Stolpersteine er et monument for holocaust, for nazisternes udryddelse af jøder, sigøjnere, politiske forfulgte, homoseksuelle, Jehovas vidner med videre i årene 1933 – 1945. Monumenterne fylder ikke meget mere end en brosten med navn på de borgere, der boede her, da de brutalt blev slæbt væk og myrdet. Kunstværket udføres af kunstneren Gunter Demnig.

This slideshow requires JavaScript.

Vi var naturlig i Thomaskirken, hvor Bach var cantor og skrev musik. – Ved siden af kirken er Bach-Museet, som vi besøgte og blandt andet så et orgel som Bach havde spillet på. –  Vi fulgte “næsten” hele ruten  “Leipzig Music Trial”. – Udenfor Thomaskirken var der en musikant der spillede Bach.

Efterårets smukke blade – der var mange som beundrede Marias flotte selvlysende snørebånd på hendes løbesko. – Her er der top på chokoladen. – Leipzig  banegård – parat til turen videre mod Dresden, hvor Maria skal løbe sin Halvmarathon.

Dresden

Afhentning af startnummer – Maria skal lige smage på den alkoholfrie øl, der var hovedsponsor. – Ruten – ja den ser da ikke så vanskelig ud. – Efter den trasken rundt gør det godt med en gang ”Kurbissuppe”.

I Dresden på det store Zwinger Museum så vi Gemäldegalerie Alte Meister  og vores highlight er Vermeer. Her beundrede vi de 2 af Veermeers malerier – “Pige der læser et brev ved åben vindue” malet fra 1657-1659 og “The Procuress” fra 1656.

Den traditionelle kø før løbet skydes i gang. Tidtagning-Chips påsættes skoene. – Alle venter spændt på at få gang i ”stængerne”. – Maria checker lige en sidste gang om nummeret sidder som det skal – for ellers kan man blive diskvalificeret.

Et par stemningsbilleder medens der ventes på at løberne nærmer sig opløbsstrækningen.

Her nærmer Maria sig i det fjerne – suser forbi – vinker og løbet hurtigt videre mod målet.

Flot målgang og modtaget medalje samt et stort krus alkoholfri øl (beer). – Endomondos visning af ruten. Registreringen der er satellit baseret viser lidt længere rute og dermed også tid. Både uofficiel og officiel tid meget flot. For Maria en perfekt rute – ingen store bakker.

ddai1260-cert20x30-tmpl-22712

Den officielle tid er nu bedre end Endomondos rekord – 2:17:32 flot flot.

dresden-medalje

Meget flot medalje og her er vist både medaljens forside såvel som bagsiden.

This slideshow requires JavaScript.

Ude og køre med sporvogn. – Chokolade pigen. – Den fortabte søn malet af Rembrandt. – Det store billede malet af Rafael, russerne havde taget det, men givet det tilbage, men uden ramme. – Bemærk de to engle, der lever deres eget liv uafhængig af det store maleri. – Vi fandt et sted hvor de serverede en rigtigt russisk meny – der blev også på rigtig russisk maner regnet på kugleramme.

dresden-frauen-kirche

Frauen kirken blev ligesom resten af Dresden sønderbombet i februar 1945 (læs mere om bombningen på dette link). Den lå som en ruin indtil efter ”Murens” fald. 14 borgere forfattede «Ruf aus Dresden» («Råbet fra Dresden»). På 45-årsdagen for bombingen den 13. februar 1990, blev der samlet penge ind til arbejdet. I 1994 blev grundstenen for rekonstruktionsarbejdet lagt. Krypten i kirken blev færdig i 1996. (Læs mere på  dette link).

dresden-stolpersteine

Stolpersteine for at mindes ofre for nazismen. Se listen over Stolpersteine i Dresden.  – Disse sten fandt vi ud for Seestrasse 7 Innere Altstadt. Her er det gået ud over 3 generationer. De yngste 2 piger var kun 5 og 3 år gamle da de blev myrdet. Læs mere på dette link og gå ned til Seestrasse 7.

Turen gik videre med tog ”DB” mod Berlin

Billeder fra togturen, som gik stille og roligt med op til 140 km/h.

Vore favorit maler er Vermeer og vi besøgte derfor straks Gemäldegalleri  for at se de 2 Vermeer billeder som befinder sig i Berlin. Her er det “Lady Drinking and
a Gentleman” fra 1658. Bemærk de mange smukke detaljer.

Det andet Vermeer billede er “Woman with a Pearl Necklace” fra 1662.

This slideshow requires JavaScript.

Andre smukke og bemærkelsesværdige malerier.

This slideshow requires JavaScript.

Indtryk fra Berlin.

Markering af Berlin Muren. – Et stykke er bevaret og indhegnet for ikke at folk skal hugge et stykke souvenir. – Nogle de mange Stolpersteine der findes i Berlin (se listen her over alle områder, vi fandt de fleste i Berlin-Charlottenburg).

Et besøg på Restaurant Nolle, selfie med fotografen i baggrunden. Maria havde tidligere været her med et hold VUC. – Nyder lidt ægte tysk i Tegel lufthavn inden afgang til Billund. Tegel lufthavn spillede sammen med Tempelhof lufthavn en vigtig rolle i forsyningen af Berlin under den russiske blokade 1948-1949 (se link til Illustreret Videnskabs Historie). – Indflyvning til Billund – lidt tåget og diset over Danmark.

3 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s