Fars fødselsdag

Min Far blev født den 3. november 1902 i Nyrup for 114 år siden. I Gislum kirkebog er han indskrevet med sit fulde navn Peder Madsen Jørgensen og forældrene husmand Niels Sørensen Jørgensen og hustru Karen Marie Madsen 23 år gammel i Nyrup.  Han var den ældste i en søskendeflok på 7.

Jeg har i tidligere blog-post skrevet om min far “Tamperdag og vejret i Nyrup”, “Far og hans heste“, “Far og tobakken” og “Far og flyvemaskiner“. I anledning af  hans fødselsdag viser jeg her nogle af de billeder, der findes med min Far.

a6-2

Flaget hejses.

fars-fodselsdag

Naboerne er her på Fars fødselsdag samlet til formiddagskaffe. Tidligere var det kun nabokonerne der kom til kaffe, men på et tidspunkt syntes mændene også, at de ville fejres. Her er det fra venstre; Keld, Poul Anton, Kresten, Ejner Grøn, Kristoffersen, ?, ?, Ida, Ellen og Elly.

This slideshow requires JavaScript.

Nogle billeder fra familiealbummet.

This slideshow requires JavaScript.

Der findes helst billeder med far og heste, men han var også glad for køer og får. På sine ældre dage opdrættede han et par stude, som blev kørevante og han optrådte ved forskellige lejligheder – pløjning og kørsel. 

 

Lokal TV lavede en udsendelse om en pop stjerne “Janni” fra Års. Hun optrådte på Hvilehjemmet i Års. Jeg har klippet en sekvens, hvor man ser Far lytter interesseret (20 sekunder inde i klippet).

3 comments

  1. Ԝhen someone writes an articⅼe he/she retains the image of a user in his/her
    brain tһat how a uѕег can be aware of it. Thսs that’s why this
    piece of writing іs outstԀanding. Thanks!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s