Esbjerg – befrielsen 1945

Emry – Marias morfar – der var kordegn og skolelærer i Holbæk beskriver i sin dagbog og erindringer om sin bekymring for børnene William og Ruth i København og Ermegaard i Esbjerg. Hvordan han oplevede budskabet om tyskernes kapitulation 4. maj 1945 om aftenen er beskrevet i ”Emrys beskrivelse af befrielsen 4. maj 1945”. Hvad William og Ruth oplevede i København er beskrevet i ”Emrys bekymring ved befrielsen maj 1945”. Denne beretning er en billedkollage der beskriver befrielsen i Esbjerg. Billerne er taget af LP som var gift med Ermegaard og en meget ivrig og dygtig amatørfotograf.

I Esbjerg blev befrielsen fejret på behørig vis med masser af flag både ude på gaden og fra Ermegaard og LPs lejlighed.

 

This slideshow requires JavaScript.

Billeder fra Esbjerg (foto LP).

This slideshow requires JavaScript.

Tyske efterladenskaber (foto LP).

Slagne tyskere på vej sydpå – englændere på vej nordpå, passerer netop nogle frihedskæmpere (foto LP).

This slideshow requires JavaScript.

Tyskerne drager hjem under opsyn af englænderne (foto LP).

 

Nogle kom ikke hjem (foto LP).

 

 

 

 

 

 

One comment

  1. […] Funkis jernvinduerne er blevet erstattet med moderne vinduer – sikkert med termoruder, men ellers lignede Havnegade 69 (2017) sig selv fra 1945. Ermegaard og LP boede på første sal og der hænger Dannebrog ud fra altanen for at fejre befrielsen 5. maj 1945 fra den tyske besættelse (se historien om “Esbjerg – befrielsen 1945“). […]

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s