Motorvejsløb 2016 Silkeborg

 

motorvejslob-resume

Lørdag den 10 september var der unik mulighed for at deltage i ”Motorvejsløb 2016 Silkeborg”. På ”Bevæg dig for Livet” hjemmeside kunne man læse følgende:

Uanset om du vil løbe på rulleskøjter, rulleski, gå, løbe, cykle eller bevæge dig fremad på en helt sjette måde, er der mulighed for at være med til at indvie den nye motorvej ved Silkeborg lørdag 10 og søndag 11 september til en gigantisk løbefest.

Silkeborgmotorvejen strækker sig 29 kilometer fra Låsby i øst til Funder i vest og binder Herning og Aarhus sammen med Silkeborg som en sløjfe på midten af Jylland. Imponerende ingeniørmæssige og arkitektoniske virkemidler er taget i brug for at tilpasse motorvejen til mennesker, natur og terræn. Designet på en lang række af broerne er nyskabende og giver – sammen med en række andre vejelementer – en unik strækning, der fortæller trafikanten, at han kun kan være ét sted i Danmark – nemlig i Silkeborg.

Maria havde som ved de 2 tidlige motorvejsløb tilmeldt sig til en ½ Maraton og assistenten Henry til en behagelig 5 km travetur sammen med barnevogne og bedsteforældre med børn samt alle andre der gerne ville tage et kig på det nye og sidste stykke motorvej på strækningen Herning – Århus.

Åbning af de 2 tidlige stykker motorvej på strækningen, der blev fejret med ”2012 Broløb Funder Ådal” og ”Søhøjlandets Motorvejsløb 2014” har jeg lavet en billedkollage / resume af.

I 2012 blev Funder Ådals løbet afholdt og dermed indvielsen af motorvejsbroen over Funder Ådal. For at kigge nærmere på broen deltog jeg i 5 km gåturen og fik endda et diplom. – Indvielsen af den såkaldte ”Låsby” motorvej skete 18. oktober 2014. Der var lidt tåget og efterårsagtigt, hvilket kan anes af Marias beklædning. Her ”nøjedes” jeg med at være fotograf. Skrænterne var meget lerede, så man skulle være forsigtig med at klatre op og tage billeder – det var nemt at tage den på rumpen.

This slideshow requires JavaScript.

Afsted i god tid og fandt en parkeringsplads tæt på Stævnepladsen . -Nogle er klar til løbet udstyret med ekstra energi i baglommen. – Toilet køen er her på 1. sal, vovsen skal også med – måske på 5 km turen med barnevognene. – Howsa – må man nu også gå på den anden side af hegnet – måske her i dagens anledning.

Klar med navneskilt -ellers strålende sol og varmt – det bliver ekstra hårdt.

Som antydet – varmen kunne skabe problemet – her går det bedre på strømpefødder end på rulleskøjterne. – Man kan jo også stoppe op og få en sludder på mobilen.

Hvad sker der ellers medens man venter på løberne

Børnene laver opvarming efter de voksne instruktører. – Nyder sutten medens moderen passer på. – Ellers kan man fordrive tiden med en seriøs “selfie”.

This slideshow requires JavaScript.

Så blev det afgang for sidste hold “5 km Walk” for barnevogne, bedsteforældre og andre der gerne vil se udsigten i ro og mag.

Maria efter målgang + lidt ekstra km for ikke have “syre” i benene. – Et glas vand der virkelig nydes i varmen efter de 5 km travetur.

Marias resultat efter “Endomondo”. Temperaturen er angivet til 12 C, hvilket er noget underdrevet idet temperaturen efter kurven fra MDI er omkring 25 C. – Resultatet fra 5 km walk er ikke særlig imponerende, men det skyldes dels varmen og de mange barnevogne som ikke bevægede sig særlig hurtigt.

img_7825

Der blev ikke sat nogen hastigheds-rekord for hverken Maria eller Henry – som Maria her påpeger, er der fartbegrænsning på dette stykke motorvej :-).

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s