Flagdag – Herning 2016

nyheder Flagdah

Som det fremgår af TV2 nyhederne er det i dag officiel flagdag.

Som gammel FN-soldat på Cypern Dancon 2 og 3 modtag jeg en invitation fra Borgmesteren i Herning – Lars Krarup. En så fornem invitation kunne jeg jo ikke sidde overhørig. Jeg takkede naturligvis og mødte op på Torvet i Herning.

Flagdag

Her var der tale først af Lars Krarup og dernæst oberstløjtnant Søren Damgaard Møller fra Skive. Derefter blev der budt på kaffe og kransekage og man kunne gå rundt og hilse på bekendte.

This slideshow requires JavaScript.

Nogle af de fremmødte veteraner.

Jeg var så heldig igen, at møde en af de gamle soldaterkammerater. Da vi mødtes første gang var på Kastellet for at modtage 50 års medaljen, 2014. Her  kom vi til at stå ved siden af hinanden. Før der kunne uddeles medaljer gik der en ”del” tid med at øve:

til højre ret – se lige ud – rør – se tiiil højre –

og i den dur, hvad vi ellers lykkeligt havde glemt alt om. Men der var som sædvane i militæret masser af ventetid og hvad ellers kunne man tage sig til, end at snakke med sidemanden. Det morsomme var, at jeg sammen med min sidemand fandt ud af, at vi havde været soldater sammen i Århus på Vester Alles kaserne og havde været i samme kompani på Cypern. Jeg har derfor lavet en lille billekavalkade med sammenligning af 916 Viggo og 959 Henry.

Vi blev indkaldt i november 1963 til 8. AA Vester Allé Kaserne, Århus. Jeg har skrevet en lille historie om tiden dengang ”Soldat på Vester Alles Kaserne”. Jeg har endvidere skrevet en anden blog-post om mine oplevelser på Cypern ”FN-soldat 1964-1965 på Cypern – D-Coy hold 2 og 3”.

Da vi mødte hinanden på Kastellet til uddeling af 50 år mindemedaljen. Tildeling af 1948 medaljen fik jeg i Fredericia og det fik mig inspireret til at skrive en blog-post om tildeling af diverse medaljer ”med anlagte dekorationer”.

Her på Flagdagen på Herning Torv 2016 mødtes vi igen og fik en hyggelig sludder. Mit billede til sammenligning er lidt ”snyd” for jeg havde ikke fået ”anlagt” medaljer da jeg mødte op. Jeg har derfor fået Maria til at tage et billede ude i haven da jeg kom hjem.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s