4.December – Bedstefars fødsel og vore forældres bryllup

Den 4. december er en særlig mærkedag for mig og mine 3 søstre. Vores Bedstefar Niels Sørensen Jørgensen (1869-1948) blev født og vores forældre blev viet (1937). Gerda inviterede i den anledning til et besøg på Gislum kirkegård med efterfølgende spisning i Års.

English summary: The 4th December is a special anniversary for me and my three sisters. Our grandfather Niels Sørensen Jørgensen (1869-1948) was born and our parents were married (1937). Gerda my oldest sister invited on this occasion for a visit at Gislum cemetery followed by dinner in Aars.

Bedstefar Niels Sørensen Jørgensen er født i Morum 4. december 1869 og døbt i Gislum kirke 25. december 1869, som det fremgår kirkebogen for Gislum sogn (nederst på siden som # 12). Fadderne var: Pigen Abelone Jørgensen i Morum, Pigen Karen Marie Sørensen i Tandrup, Aars sogn, Tjenestekarl Jens Jørgensen i Morum, Gårdejer Christen Mikkelsen, Pisselhøj i Aars sogn, Tjenestekarl Peter Christensen i Morum. Abelone, Karen Maria og Jens er tanter og onkel, de to øvrige må være gode venner.

 

Bedstefar 4 dec 1869-1
Bedstefars fødsel og dåb – kopi fra Gislum kirkebog.
Gislum 4-dec1015
Bedstefars gravsten på Gislum kirkegård.

 

Bedstefar og Gislum kirke

Bedstefar som soldat i København, ifølge lægdsrullen indkaldt til Mandskab Artilleri Depot 2. sept. 1892 og hjemsendt 1. april 1893.      Gislum kirke set fra nordsiden, som var den korteste vej når vi ankom per cykel.

 


 

 Mor og Fars vielse i Simested kirke

Vore forældre Peder Madsen Jørgensen (1902-1994) og Elma Marie Sørensen Høgh (1909-1987) blev viet i Simested kirke 4. december 1937 af sognepræst Petersen som det står optegnet i kirkebogen for Simested sogn. Der var et forrygende snevejr, som er beskrevet nærmere i en tidligere blog-post ”Mors dag – portræt af Elma Marie Sørensen Høgh”.

Bryllup
Kopi af kirkebogen fra Simested sogn – 4. december 1937.
Far&Mor2
Elma & Peder – 4. December 1937

 

I anledning af Mor og Fars bryllup skrev Alma Jensen en sang. Mor kendte Alma fra Vesterbølle, hvor Alma var kontrolassistent.

011 001
Alma og Mor sammen på udflugt.
lp07
De første 3 vers af Almas Bryllupssang.

 

Mor har gemt kvitteringerne fra Aars Varehus, hvor hun købte udstyr til brylluppet.

 

lp06

 

Family reunion2

 

Hos Gerda i Aars var der efterfølgende spisning. Jeg fik desværre ikke taget så mange billeder, men på billedet her hygger Gerda og kusine Stinne i køkkenet. Billederne af de resterende gæster er placeret som skilderier på væggen. Nogle af gæsterne har jeg anvendt ”lidt” ældre, men vellignende fotos.

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s