Memorial Day – Jack D Hodge – Øster Strarup Kirkegård

We (Maria & Henry) went in the beautiful summer weather on Memorial Day to Øster Strarup cemetery, where the American airman Jack D. Hodge who crashed during WW2, is buried. We wanted to place an American flag at the grave to honour Jack D. Hodge, who died, so that we in Denmark could get our freedom from the German occupation. “Fell for his country and for ours” as it says on the tombstone. When we arrived at the cemetery, we were pleasantly surprised that the American Embassy had already been there with very beautiful floral decorations.

The flag we placed has its own history, it has been placed at a veteran’s grave at “The Burying Ground at King’s Chapel in Boston“. Read the story of the flag’s journey from Boston to Denmark here.

Dansk: Vi (Maria & Henry) tog i det skønne sommervejr i anledning af Memorial Day til Øster Strarup kirkegård, hvor den amerikanske airman Jack D. Hodge der styrtede ned under WW2 ligger begravet. Vi ville placere et amerikansk flag ved graven for at ære Jack D. Hodge der døde for at vi i Danmark kunne få vores frihed fra den tyske besættelse ”Faldt for sit land og for vort” som der står på gravstenen.  Da vi ankom til kirkegården blev vi positiv overrasket over at den Amerikanske Ambassade allerede havde været der med meget smukke blomsterdekorationer.

Flaget vi placerede har sin eget historie idet det tidlige har været placeret på en veterans gravsted på ”The Burying Ground at King’s Chapel in Boston”. Læs historien om flagets rejse fra Boston til Danmark her.  

 

3 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s