Fødselsdag 13 januar

Den 13. januar er en særlig mærkedag i familien for da har tvillingerne Maria og Torben fødselsdag. Maria og Torben blev født på Rigshospitalet en kold januar dag 1951. Tvillingernes morfar Emry Kølster har berettet om det i sine erindringer læs historien her. Jeg har her lavet en kavalkade af de eksisterende billeder af fødselsdagsfejringen.

Torben beretter – her et uddrag: Få uger efter Nytår var det allerede fødselsdag for Maria og jeg. Det var vi naturligvis også meget spændt på. Hvad skulle nu ske? Det var i al fald lidt sværere at sove den nat. Vi gik ud i køkkenet til lys på bordet, flag og blomster. Flagstangen havde far selv drejet på sin drejebænk og monteret fod og flag. Der blev sunget fødselsdagssang.  Far var allerede taget på arbejde, men om aftenen havde mor lavet fin middag.

2019 jan 1

Om eftermiddagen var der lune boller, lagkage og varm chocolade. Maria og jeg havde ofte inviteret enkelte kammerater fra vejen eller klassen. Men ofte var der voldsomt frost med is og sne, sådan som børn ofte husker en vinter.

Maria har skrevet sin version af fødselsdagen i barndommen se dette link.

1951:  Der findes ingen billeder af tvillingerne før 3 måneders alderen.

1952:  Et års fødselsdag – 1 lys på kagen. Der er tilkaldt en professionel fotograf, derfor gode billeder i den ellers mørke januar måned.

1955

1955:  Tvillingerne er nu blevet store og ude i sneen med hue og vanter her i januar med dejlig sne.

1957:  Maria har til sin 6-års fødselsdag fået en fin klapvogn som far Aage selv har lavet. Hun var meget glad for den – mange år senere omdannede far Aage den til en indkøbsvogn.

1958:  7-års fødselsdag små gæster fra vejen er inviteret. – Fik skoletasker i fødselsdagsgave selv om skolen først startede efter sommerferien.

1962:  Tvillingerne er nu 11 år og både Maria og Torben har inviteret nogle af vennerne. Far Aage har dekoreret en kage med 11 lys.

1967 agerledet

1967:  Til 16-års fødselsdagen er klassen inviteret og soveværelset er ryddet, så der kan danses.

1991:   40-års fødselsdagen fejres i Storvreta, hvor urt og busk er skjult af sne.

2001 50 år

2001:  Tvillingerne ved deres 50 års fødselsdag = 100 år total.

2005 engbjerg

2005:   Januar her i Snejberg er der ikke meget sne.

2006:  London her ved Horsegarden. Samme situation i juli 1966. – Frokost i det grønne – Maria ser lidt skeptisk ud “tænker: en lidt økologisk fødselsdagsret” 🙂

2007:   Maria nyder kaffen i selskab med vores mis “Sorte”. – “Sorte” ved vist godt den er på gale veje.

2011:  60-års fødselsdagen blev fejret det meste af året. – I januar blev det i Snejbjerg fejret med små såvel som store gæster. – I marts deltog Maria i New York halvmaraton. – I maj blev så begge tvillingers 60-års fødselsdag tillige med Torben og Lis sølvbryllup fejret på behørigt vis.

2019 jan 2

2019:   Fødselsdagen blev denne gang fejret med et besøg på “Bones“, derfor de gamle skøjter på væggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 comments

  1. Henry, you have made a wonderful collage for the twins’ birthday! Maria must love to see this sequence all lined up. Father Aage certainly was the handyman building the stroller and then turning it into a shopping cart!

    Like

  2. So true, my father was the silent executioner. He never said anything about it before it was too late. Thank you for taking the time to translate Henry’s post

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s