Stars and Stripes – Boston to DK

På vores USA tur som startede i Boston bemærkede vi, at der ved nogle gravsten var placeret det amerikanske flag (Stars and Stripes).  Det viste sig at være i anledning af “Memorial Day

Memorial Day is a day for remembering and honoring military personnel who died in the service of their country, particularly those who died in battle or as a result of wounds sustained in battle.  

The Burying Ground at King’s Chapel in Boston. – Samuel Adams was a political leader who played a vital role in moving colonial America to its decisive break with Britain during the American Revolution. 

Da vi et par dage senere igen besøgte kirkegården bemærkede vi en mand i færd med at indsamle flagene. Vi spurgte, hvor vi kunne købe disse flag. Vi forklarede, at der i Danmark ligge flere amerikanske airmen begravet, som styrtede ned under den anden verdenskrig og vi ville gerne på lignende måde ære dem for deres indsats for vores frihed. Han reagerede umiddelbart ved, at at udbryde:

You can have them all!

Han overrakte os alle de flag han have indsamlet (12 styk). Vi takkede naturligvis hjerteligt. Problemet med at transportere dem til Danmark (de var for lange til at være i vores kuffert) klarede vi ved at rulle dem sammen og bære dem som håndbagage. De klarede uden problemer turen gennem diverse metaldetektorer.


Vi har tidligere været på Øster Strarup kirkegård og placeret et hjemmelavet flag på den amerikanske pilot Jack D. Hodges grav, (se blog-post Flyvergrav-Jack-D-Hodge).

Forleden kørte vi forbi Øster Strarup kirkegård og lavede en lille ceremoni.

DSC_0402-1

Indgangen til Øster Strarup kirke.

Placering af Stars and Stripes på Jack D. Hodges grav.

Øster Strarup 6-1

Stars and Stripes, der tidligere var placeret ved en veterans headstone i Boston markerer nu Jack D. Hodges grav på Straup kirkegård.

6 comments

 1. Dette er et fantastisk indlæg, Henry !! Du har ingen anelse om, hvor glad det gør mig til at vide, at der er mennesker som dig selv og Maria, der ikke kun bryr sig om gravesites, men gentager og ære dem også. Mange tak!!

  Liked by 1 person

 2. Wonderful pictures. Every time i see gravestones with the american flag, i got tears in my eyes.
  In Austria (Vienna) there is nothing honorable like this. Wonderful your post.

  Like

 3. […] In May 1948, 133 were removed to be buried in Belgium or taken home to the United States. Only five USAAF airmen still rest in Denmark where the grave is kept by the parish with flowers and decorations. The five places are marked with a black dot. In Jylland relative close to where we live The American airman Jack D. Hodge rest at Øster Strarup cemetery. Maria and I have visited the cemetery on several occasions where we placed a decoration and a US flag (see links here and here). […]

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s