Marias Hjerteløb – Vester-Enggård

hjerteforeningen

Hjerteforeningen skriver på deres webside:

iFORM Hjerteløb er et humørfyldt og hjertevenligt motionsløb. Der er plads til både gængere og løbere.

Med sådan et slogan var der jo ikke andet end at tilmelde sig, hvilket Maria også gjorde. Løbet foregik omkring Vestereng, Maria valgte sædvanen tro at løbe 10 km ruten, som bragte hende helt ud og vende ved IKEA.

Vestereng er det tidlige militære øvelsesområde ”Vester Enggård”, hvor jeg som soldat på Vester Allés kaserne har tilbragt mange ”fornøjelige” timer (se historien ”Soldat på Vester Alle kaserne”). Her tog jeg chancen for, at undersøge om der skulle være spor tilbage af den militære aktivitet.

10 km ruten som Maria valgte, folk som besøger Ikea ved, at der kan forekomme et ”par” bakker på ruten. – Kortudsnit der viser hvordan Vestereng ser ud i dag. – Samme kortudsnit der viser området (Vester Enggård) i 1966, hvor jeg deltog i diverse sportsgrene som: Feltbane, Navlefræs, Skydebane, Øvelse med 105 mm haubitser og andre militære discipliner.

Første stop på vej til Århus – dejlig “rest” faciliteter på denne rasteplads. – Venter på starten med andre løbere – samt barnevogne. – Gør klar til Start.

This slideshow requires JavaScript.

Startskuddet går og afsted på 10 km ruten.

Efter at Maria susede afsted i retning af IKEA, tog jeg en tur ud i terrænet for at undersøge det tidligere militære øvelsesområde.

hjerte-11
Smuk natur her på det tidligere Vester Enggård øvelses-terræn.
hjerte-12
Udsigt fra en bakketop. Det gamle Vandtårn i det fjerne.

Smukke omgivelser og en dejlig udsigt mod Århus gamle vandtårn. På en nat-alarmering i 1963 husker jeg vi marcherede forbi det gamle vandtårn med fuld oppakning.

Men – howsa – hvad var det – et skilt til et skydecenter – måske var der noget tilbage af den tidlige militære aktivitet. – En gammel hullet asfaltvej, som så ud til at være anlagt for mange år siden,  førte måske et eller andet sted hen!!

Dybt inde i skoven, næsten tilgroet og med afskallet grafitti, var der et par gamle bunkers. Var de måske resterne af de bunkers, som jeg havde været med til bevogte i 1960-erne eller var de måske nogle af tyskernes efterladte under besættelsen?

Jeg fik desværre ikke undersøgt området yderlig for nu ville Maria snart returnere til målet og jeg skyndte mig tilbage for at tage målfoto.

This slideshow requires JavaScript.

Maria kommer susende på opløbsstrækningen – og løber i mål i fin tid og stil.

Frisk i mål og skal igang med en velfortjent grovbolle. Der var ellers annonceret servering af suppe, men den var der ingen spor af – lidt lang næse.

resultat

Meget flot tid – og bemærk specielt den tidskorrigerede tid på 43:14 ved sammenligning med en 20-årig. Og ikke mindst at blev Maria nummer et i sin aldersklasse.


Traditionen tro, når der er løb i Århus området, besøgte vi AROS til en lille forfriskning og kig på nogle smukke malerier.

To smukke kvinder af de franske malere Besnard og Jacquel.

 

 

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s