Göteborgsvarvet 2016

Højdepunktet for Marias løbetræning er Göteborgsvarvet som har været afholdt siden 1980 med 1800 tilmeldte – til dette års rekord med 64500 tilmeldte. Udover den ugentlige x5 træning har Maria deltaget i forskellige løb for at teste formen. Tre 10 km DuPont løb i Aarhus: SCC BrabrandCeres Park. Hjerteløb i Aarhus og Herning Forårsløb. Hendes bedste Halv Marathon løb hun i AUDI Challenge i Aarhus, ligeledes en meget flot tid i H.C.Andersen Halv Marathon i Odense. Maria har løbet (“sprunget” på svensk) 10 gange og dette er 11. gang hun giver sig i kast med “Göteborgsvarvet”.

Göteborgsvarvet 2016 afholdtes 21. maj og vi gør gerne en tur ud af det, så vi pakkede og startede bilen med retning mod Frederikshavn om torsdagen, hvor vi ville overnatte og tage den tidlige morgenfærge mod Göteborg kl. 8 næste morgen.

Indtog vores medbragte kaffe og klemmer ved Hvolris Jernalderlandsby. – Kørte ind gennem Aalborg for at se den nye Musikkens Hus og havnefronten. – Der var også nye moderne cykelstativer.

JWBJ3806

Færgeturen fra Frederikshavn til Göteborg laaang og liiidt kedelig, men turen kan jo udnyttes til at kigge lidt på nettet selv om det var noget sløvt.


 

 

Afhentning af nummerlappen i Expo. – Traditionen tro kigger Maria gerne om der er noget der kan friste – det ser ud til at være tilfældet 🙂 – Der afregnes med en af de søde piger, som Maria tidligere har handlet med.


Göteborg Kunstmuseum

Inden løbet besøger vi gerne Göteborgs Kunstmuseum for at gense vores yndlingsbilleder.

IMG_6343

Bruno Liljefors maler fantastiske billerede af specielt fugle: Morkullor, Törnskata, Trast vid sitt rede, Jagende Hök, Gråsparver.

Udover Bruno Liljefos og Carl Larsson billeder nåede vi også et par billeder med landbrugsmotiver af Lhermitte og Julius Paulsen. Maria står ved vores favorit billede fra London malet af Anders Zorn.

Den gamle sporvogn2

Fra Valand kørte vi med en af de gamle sporvogne og en herre der skulle ”springe med rosa strumpar”, som han udtrykte det, underholdt så alle damerne lå flade af grin.


Forberedelse før start

Vigtigt med indtagelse af den rette kost før start. Hvad med en ”Vegan korv” – pølse uden kød 😦 – Eller en rigtig svensk snus 🙂 doping ? – Maria foretrækker nu en Cæsar salat.

 

Hygge før start sammen med familien. – Toiletkøen er altid lang, men vigtigt. – Lidt opvarmning er nu altid godt.

 Maria klar til start. – Gruppe 16 med Maria er skudt i gang.


Hvad sker der på pladsen medens der ventes på at løberne tager turen rundt

This slideshow requires JavaScript.

Mange forskellige aktiviteter for at få tiden til at gå indtil løberne kommer i mål.

This slideshow requires JavaScript.

Maria kommer susende og løber i flot stil mod målet.

 

Velfortjent medalje og så kaffen, der smager ekstra godt og som Maria altid ser frem til med stor forventning.

En velgennemstegt Rumpsteak på “A Hereford beefstouw” smager altid godt efter løbet. Dagen efter er det dejligt med et kig på blomsterne enten i Botanisk have eller som her i Trådgårdsforeningen.

Gråspurven – Maria – og Andrikken nyder det dagen derpå i Trådgådsforeningens have.

5 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s