Emry og den glemte knækflip nr 41

Emry Kølster skolelærer ved Søndre Skole i Holbæk skriver i sine erindringer et morsomt afsnit om hvordan Asta til en fest havde glemt at medbringe hans knækflip og hvad han deraf kunne lære.

Knækflipper: Villiam Asta Far. Knækflipper på Egeskov Slot. Emry (t.h.) og 2 kammerater med studenterhue og knækflip efter optagelse på Jonstrup Seminarium 1899.

Bittens konfirmation og den glemte knækflip

Det var i slutningen af dette år (1941), vi var til Bittens konfirmation hos tante Jenny og hendes senere afdøde mand, Knud Johansen i Vordingborggade 80, København Ø.

 

Tante Jenny.  –  Bitten.  –  Tante Jenny og onkel Evald på ferie.  

Jeg nævner kun denne begivenhed, fordi der skete det for mig ærgerlige, at Asta havde glemt at lægge en knækflip nr. 41 i kufferten. Indbydelsen lød på festdragt, d.v.s. for mit vedkommende kjole og hvidt. Ingen af husets herrer eller nærmeste naboer havde flipper med større nummer end 38. Hvorledes jeg til sidst fik rigget en flip til ved at stikke nye huller til knapperne, så den kunne spænde om min hals, erindrer jeg ikke, men selskabet måtte af samme grund vente et kvarter med at gå til bords, og jeg var lynende gal et langt stykke tid hen i middagen. Der er visse ting, man skal se efter selv. Siden da kontrollerer jeg altid omhyggelig nedpakning af mine specielle ting, når vi skal til udenbys fester.

Morale: Pak altid selv dine ting og du undgår at blive lynende gal på andre.

Ruths konfirmation 1937 – Emry med knækflip. Graveren, kordegn Emry med knækflip, præsten og organisten ved Tveje Merløse kirke.

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s