Copenhagen Half Marathon 2019

English Summary: A combination of Maria’s favorite race running distance and a sentimental review of old places in Copenhagen where she used to get around by bike in her youth.

Copenhagen Half Marathon kan man læse:  Et løb, hvor hele byen hepper på dig, og hvor du kan glæde dig til 21,0975 km med unik stemning igennem Københavns charmerende og hippe brokvarterer, historiske Indre By og Frederiksbergs smukke alléer.

Det med at komme rundt i Københavns historiske steder var lige noget der fristede Maria og hun meldte sig klar, til at tage opfordringen op.

Afsted mod København og traditionel en kort rast ved Korsør med udsigt til Storebæltsbroen. Der kan godt være lidt blæsende, men kaffe og et stykke rugbrød gør underværker og vi er parat til at fortsætte turen. – Afsted videre over Storebæltsbroen i flot solskin. Højbroens 2 piller anes i det fjerne.

 

Afhentning af startnummer i Fælledparken. I Fælledparken er der spillet mange landskampe i fodbold, derfor er der også en statue af en fodboldspiller, der sjovt nok sparker med venstre fod. Maria peger på sit navn på banneret med deltagernavne, jo hun er med i feltet.

 

Nåede efter lidt besvær frem til startstedet. Busserne var aflyst på grund af afspærring af løbsruten. Oplysning om ruteændring var sparsom – faktisk total manglende 😦  Folk stod og ventede på den bus der aldrig kom. Vi kom med lidt besvær med Metroen til Christianshavn, herfra afsted til Kongens Nytorv for at nå en bus, men som sagt den kom aldrig. Der var ikke andet at gøre som alle de andre afsted på gåben. Efter den travetur på ca. 5 km var det ikke nødvendigt for Maria med opvarmning. Det truede med regn, derfor blev der udlevet regnslag, heldigvis blev regnen ikke rigtig til noget. Flaskesamlerne havde en dejlig dag med indsamling af pantflasker. Glidende start så det gik i rolig tempo ned mod startstedet, hvor tidtagningen starter.

 

Afsted på ruten nedad Øster Alle og videre. Passerer 9 km på Frederiksberg Allé. Men hvad er det, hendes Endomondo viser, at hun lige er inde og prøve Amerikansk fodbold 🙂 Det er vist et “joke” hendes Endomondo laver. – Ved Holmes Kanal hvor hun passerer 15 km er hun i flot stil foran de blå balloner.

 

På Strandboulevarden får Maria øje på Ben og Stine med barnevogn og hun får et par “high five” undtagen af Søren Isak der sover sødt i barnevognen. – Gunnar ‘NU’ giver lige et par opmuntrende ord med på vejen ved passage af Gunnar Nu plads.

 

Efter Gunnar ‘NU’s peptalk er Maria på vej op ad Øster Allé. – Har direkte retning mod afslutning og forskellige forfriskninger samt en velfortjent medalje.

 

En veltilfreds Maria med sin medalje. – Flot diplom og medaljens for- og bagside.

CPH 2019
Rutekort – Start & Mål – Medalje

 

Et par historiske steder som løbet ikke passerede. – Gefion springvandet, hvis officielle navn er: ‘Gefion, der med sine okser pløjer Sjælland ud af Sverige’.  – Statue af Kong Frederik IX. Han er iført admiralsuniform, men holder kasketten i højre hånd, som en reverens for et flag, der går til tops. – Den “Lille Havfrue” på Langelinie er et sted, hvor mange turister kommer forbi.

 

 

5 comments

  1. I wish I had some of Maria’s energy! But, then again, I’ve never been much of a runner. haha Maybe that’s what kept me from a life of crime – I couldn’t run away fast enough!! 🙂

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s