Aages fastelavn – Amager ca 1925

Da det i dag i følge kalenderen er Fastelavn, kan det være interessant med et kig  i slægtskrøniken og se hvordan Marias Far – Aage Holm i sine “Erindringer fra et langt liv” har beskrevet Fastelavn på Amager – Øresundsvej 24.

Men der var også gode og festlige timer:

Min far arrangerede fastelavnsfest for gårdens børn. Han gik hen til købmand Eilertsen og sagde: ”Kan De ikke give lidt til børnenes fastelavnsfest ?” Det ville han som regel gerne. Vi gik også rundt til folk i huset og spurgte, om de ville give lidt, måske 50 øre eller en krone, for der skulle købes en tønde, en krone og en lille æske chokolade til kattekongen – foruden godteposerne med de gode sager i. Der skulle være en pose til hvert barn. Far var fantastisk til at arrangere det hele. Det skulle begynde kl. 13, for vi skulle jo først nå at gå i søndagsskole. Som regel var det snevejr den dag – fastelavn – og vi har et billede, hvor man kan se, at far har lavet en kæmpestor snemand med øjne af kul og en gulerod til næse, samt en stor, sort paraply ovenpå. Jo, far var en rigtig legeonkel!

 

Aage står som nummer to fra højre med hue. Aages søster Else nr.2 fra højre bagerste række født i 1914 og Ingrid født i 1916 yderst til højre bageste række.

På billedet med fastelavnsfejringen står Else med fletninger foran tønden og Ingrid til venstre for bagerst og Aage titter op ved hende ca fem år.

.

 

2 comments

  1. […] I virkeligheden har han haft en kæmpe familie med masser af komsammen og fællesskab via Baptistkirken. Jeg har mange billeder fra udflugter, cykelture og tid i et kolonihavehus på Amager. Her hans fortælling om en fastelavn i hans baggård på Øresundsvej. […]

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s