H.C. Andersen ½-Marathon Odense

HCA 2-1

H. C. Andersen marathon i Odense er mere end et løb, som det står skrevet på deres hjemmeside.

Der løbes naturligvis traditionel marathon på 42 km – altså 2 x rundt på ½ marathon ruten. Løbet er for både mænd og kvinder og studerende kan få studierabat. Desuden lokkes med en hel liste af plus-fordele.

Det lød meget tillokkende for Maria og hun har nu prøvet kræfter med HCA løbet i 2015 og igen her i 2017. Her følger en billedreportage fra Marias 2 H.C. Andersen ½ marathon i Odense.

Odense og H.C. Andersen 

2014 Lillebæltsbroen
Den gamle Lillebæltsbro

Når Odense nævnes tænker man uvægerlig på H.C. Andersen og hans eventyr. – Den smukkeste vej fra Jylland til Fyn og Odense er naturligvis over den gamle, men snævre Lillebæltbro.

Odense 1
Hvad kan man finde i Odense

Ankommet til Odense er der mange spændende ting at se og opleve, som det fremgår af denne vejviser. Der er mulighed for rent bogstaveligt, at følge i H.C. Andersens fodspor. For turister af fremmed herkomst findes også hjælp at hente på vejviseren.

Alle turister stiler naturligvis mod H.C. Andersens hus. 

 

På rundtur i Odense findes mange seværdige huse og sjove skilte.

Odensen 3

Postkasse af ældre model, men modtager stadig forsendelser. Efter en tur rundt i byen – mættet af indtryk findes ingen undskyldning for ikke at skrive et postkort hjem til Mor.

Maria ½-Marathon 2015

Maria HCA 2014

I 2015 tog vi turen til Odense i strålende solskin dagen før starten og overnattede på Cabinn. På løbsdagen var der noget tågen og køligt, men for løberne er det ingen problem – nærmest en fordel. Ingen problem at løbe sig til varmen, som Maria bemærkede.

Før starten checkes udstyret (Endomondo på Iphone). – Ved 20 km er der masser af energy til slutspurten. – Efter målgang – medalje og roser. – En supertid for Maria på 2:10:46, – personlig rekord !

Maria ½-Marathon 2017

Maria HCA 2014

2017 tog vi ingen overnatning, men startede fra Engbjerg tidlig om morgenen i – regnvejr – men det klarede op og det blev alle tiders løbevejr.

Højt humør ved start iført den udleverede Marathon T-shirt. – Strålende sol og masser af energi i benene ved 20 km til den sidste spurt. – Finish med tildeling af roser og velfortjent medalje. – Tilfreds med en tid på 2:14:59.

Medaljens bagside.  Alle medaljer har en bagside, også HCA Marathon der har et motiv fra en af H.C. Andersens eventyr.

2015 medaljens motiv var fra “Prinsessen på Ærten“. Eventyret om prinsessen der var så ømskindet, at hun kunne mærke en ært på bunden af sengen, hvor der var tyve madrasser og syv edderdyner. Se, det var en rigtig prinsesse og prinsen giftede sig straks med hende. Læs hele historien her English. Eventyret passede godt på vores oplevelse for Maria sov slet ikke om natten på Cabinn. Sengen havde for hård en madras og hun var nu også spændt på løbet dagen efter. Maria har beskrevet, hvordan det føltes at være “Prinsessen på Ærten” læs her.

Hvad Fatter gør er altid det rigtige”  var motivet for 2017 medaljen.  Eventyret om bondemanden der gik til byens marked for at sælge hesten. På vejen til byen byttede han først hesten for en ko, som han derefter byttede for et får. Således byttede han fåret for en gås der blev byttet for en høne. Da han kom til en kro mødte han krokarlen der skulle ud til grisene med en sækfuld rådne æbler. Derhjemme havde de kun haft et æble og manden ville overraske konen med en hel sæk fuld, så han byttede med hønen. På kroen fortalte han historien til to rige englændere, der ville vædde med, at han ville få skænd og det der var værre når han kom hjem til konen. De indgik væddemål og kørte hjem til konen.

Manden fortalte hele historien til konen, at han til sidst havde fået en pose rådne æbler.

“Nu må jeg kysse dig!” sagde konen, “tak, min egen mand! Nu skal jeg fortælle dig noget. Da du var af sted, tænkte jeg på at lave et rigtigt godt måltid til dig: Æggekage med purløg. Æggene havde jeg, løgene manglede mig. Så gik jeg over til skoleholderens, der har de purløg, ved jeg, men konen er gerrig, det søde asen! jeg bad om at låne –! låne? sagde hun. Ingenting gror i vor have, ikke engang et råddent æble! ikke det kan jeg låne hende! nu kan jeg låne hende ti, ja, en hel pose fuld! det er grin, far!” og så kyssede hun ham lige midt på munden.

“Det kan jeg lide!” sagde englænderne. “Altid ned ad bakke og altid lige glad! det er nok pengene værd!” og så betalte de et skippund guldpenge til bondemanden, som fik kys og ikke knubs.

Jo, det lønner sig altid, at konen indser og forklarer at fatter er den klogeste, og hvad han gør, er det rigtige.

Se, det er nu en historie! den har jeg hørt som lille, og nu har du også hørt den og ved, at hvad fatter gør, det er altid det rigtige.

Hele historien kan læses her.  Moralen kan enhver tolke som man vil, men det er altid klogt ikke at give knubs og skæld ud :-).

 

 

3 comments

    • Thanks for your interest. Maria like to run four ½-marathons per year this was her third so she have one more to go. The local New Year’s race. I am the support person and I too like the HCA stories – the first one very actual the last one maybe …, however, very funny.

      Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s